Hållbarhetsingenjör inriktning Miljö

Share job
Location
Vaeja, Sweden
Business unit
Flexible Packaging
Department
Quality
Apply now

Ditt uppdrag

Är du en driven person som vill jobba med miljö- och hållbarhetsfrågor på ett konkret sätt inom ett globalt företag där dessa frågor får ett allt tydligare fokus? Då kan det vara Dig vi söker!
I rollen som Hållbarhetsingenjör med miljöinriktning inom Mondi Dynäs kommer du tillsammans med övriga i organisationen bidra till att våra lokala och globala långsiktiga miljö- och hållbarhetsmål uppnås genom att driva och utveckla det interna miljö- och hållbarhetsarbetet. Du kommer dagligen både få arbeta operativt nära produktionen, men även strategiskt och långsiktigt med de mer övergripande miljö- och hållbarhetsfrågorna. Du ansvarar också för delar av företagets målstyrning och uppföljning inom dessa områden. 
Du tillhör Hållbarhetsavdelningen där du bidrar med din specialistkompetens samt har en aktiv och coachande roll gentemot hela organisationens chefer och övriga medarbetare. En viktig del i rollen är att kontrollera och följa upp att vår verksamhet sker i enlighet med företagets verksamhetspolicy, våra givna tillstånd samt de lagar och förordningar som finns inom miljöområdet. 
Arbetet är varierat och utvecklande och du får möjlighet att följa flödet från ax till limpa och se resultatet av dina insatser i både små och stora uppdrag. 
I övrigt ingår i rollen att genom din kunskap vara delaktig i olika projekt både lokalt och centralt. Arbetet är självständigt och du kommer att ha stor frihet att planera sin dag. Du rapporterar till Hållbarhetschef och har ingen underställd personal.
Som Hållbarhetsingenjör med miljöinriktning arbetar du bland annat med att:

 • Ta fram mål, följa upp, analysera och rapportera KPI:er (Key Performance Indicators) inom området
 • Ge stöd och råd till produktions- och företagsledning i miljöfrågor
 • Agera sakkunnig inom lagar, direktiv, förordningar och riktlinjer inom miljöområdet.
 • Kontakt gentemot myndigheter i miljöfrågor
 • Driva tillståndsärenden inklusive prövotidsutredningar
 • Driva förbättringsarbete inom miljö, resursanvändning och avfall
 • Tillsammans med övriga medarbetare inom Hållbarhetsavdelningen ta fram den årliga miljörapporten

Din profil

För att lyckas i denna roll söker vi dig som:

 • Har minst 2 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Gärna från någon typ av processindustri men även erfarenhet från någon tillsynsmyndighet är meriterande. 
 • Har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område, exempelvis inom naturvetenskap eller miljöteknik.  
 • Är en duktig kommunikatör och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både tal och skrift.
 • Är strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. 

Då det är en roll med många olika kontaktytor värdesätter vi din förmåga att ta in mycket information som du sedan kan omvandla och kommunicera så att alla, även de som inte arbetar inom miljöområdet, förstår.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning inom ett internationellt bolag som satsar stort i Västernorrland. Ett ansvarsfullt och varierande arbete tillsammans med kompetenta kollegor där vi gemensamt jobbar för en hållbar framtid!
Besök oss på mondijobs.se för att läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och våra förmåner.

Benefits

 • Hälsoförmåner
 • Friskvårdsbidrag
 • Matsal - kafeteria

Kom i kontakt med oss:

Vi strävar efter att skapa en kultur som inspirerar våra medarbetare att nå sin fulla potential. Att gå den extra milen - för kollegor, kunder och våra medarbetare, är det som driver oss och är en framgångsfaktor för Mondi. Bli en del av Mondis framtid. Om du behöver ytterligare information, vänligen kontakta Malin Sjöstrand, Hållbarhetschef 0612-83027 malin.sjostrand @mondigroup.com

Urval sker löpande men ansök senast 25 augusti 2024.

Endast CV:n som laddas upp i systemet kommer att beaktas. När du ansöker kommer du omdirigeras till vår rekryteringsplattform. När du skapat ett konto får du en aktiveringslänk. Om du inte hittar e-postmeddelandet i din inkorg, kontrollera din skräppostmapp eller lägg till adressen no-reply@mondigroup.com i din "säkra lista" eller adressbok. 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.