Möt våra medarbetare

Lär känna några av de medarbetare som arbetar på Mondi i Sverige. Deras expertis och engagemang för att bidra till en bättre värld är en del av det som gör Mondis medarbetare speciella.

Mondi-medarbetare på Dynäs kontrollerar ytan på en enorm pappersrulle
Josefin Nilsson
Internship gav bra bild av Mondi Dynäs

Josefin Nilsson

Mondi Dynäs tar varje sommar emot ett antal internship i form av studenter från närområdet. Under sommaren 2023 var Josefin Nilsson, som studerar femte året till civilingenjör på Umeå Universitet, på plats i Kramfors under åtta veckor. 
- Arbetsuppgifterna var kreativa, varierande och roliga och jag kan absolut tänka mig att söka mig till Mondi Dynäs när jag är klar med mina studier, berättar Josefin.

Lukas Mitterbacher
”Jag trivdes från första stund vid Mondi Dynäs”

Lukas Mitterbacher

Spännande och utvecklande jobb, coola människor och vacker natur. Studenten Lukas Mitterbacher från Österrike har mycket gott att säga om fjolåret internship vid Mondi Dynäs i Kramfors. – Jag kan absolut rekommendera andra att jobba på Mondi Dynäs. Pappersindustrin är intressant!

Jessica Kärrlander
Säkerhetschef, Mondi Dynäs

Jessica Kärrlander

Vad uppskattar du mest att jobba med? Att få utveckla och förbättra säkerheten, det är absolut roligast! Och att det är varierat vilket gör att jag hela tiden möter nya utmaningar. Hur är den psykosociala arbetsmiljön? Jag trivs jättebra. Alla är hjälpsamma och förstående till mig som är ny och som frågar om allt möjligt. Jag har bara fått positivt bemötande. Jag känner verkligen att min arbetsgivare bryr sig om mig och vill att jag ska trivas. Andra fördelar med företaget? Det är en stor koncern så möjligheter finns till utveckling. Eftersom arbetsplatsen är stor finns många olika delar att jobba med, det skapar så klart möjligheter. Har ni några personalförmåner? Ja, vi har bland annat ett personalgym, friskvårdspeng och regelbundna hälsoundersökningar. Man månar om att personalen ska må bra och ha en hälsosam livsstil.

Jan Gunarsson
El- och instrumenttekniker, Mondi Dynäs

Jan Gunnarsson

Vad gör du på jobbet? Massor av olika saker. Det kan vara underhåll, förebyggande underhåll, felsökningar med mera. Den ena dagen är inte den andra lik, det är en av fördelarna med jobbet. En lyckad dag på jobbet är när vi lyckats lösa problem som har hängt med länge och när allt flyter på. Vilka utvecklingsmöjligheter finns för dig i företaget? Inom befattningen så finns det mycket att lära och det verkar inte vara några problem med stöttning från företaget och arbetskamrater. Hur är trivseln på jobbet? Alldeles utmärkt bra! Nu är så klart mycket nytt också men jag har grundkunskaperna. Jag trivs med jobbet och med att arbeta inom industrin. Vi jobbar vi tillsammans och löser de problem som uppstår och vi har alltid tid att prata med varandra. Det sparas inte en massa utan vi löser de problem som uppstår – något annat finns inte. Inom många andra yrken finns inte tid för samtal, utan man gör bara det man måste göra.

Gunilla Ullmark
Laboratoriechef, Mondi Dynäs

Gunilla Ullmark

Berätta hur en arbetsdag kan se ut. Jag börjar dagen med att gå en runda genom labbet och stämma av med personalen om hur läget är. Sedan består mycket av dagarna av sådant som behöver vara under kontroll för en väl fungerande avdelning som exempel personalplanering, arbetsmiljöfrågor, ekonomi och standardiserade arbetssätt med instruktioner och rutiner. Jag sitter även med i kemikaliegruppen, som jobbar med olika kemikaliefrågor. Det är ett utvecklande och varierande jobb. Vilka utvecklingsmöjligheter finns i företaget? Det är lätt att utvecklas i Mondi, och det finns absolut stora möjligheter! Det har det gjort för mig. Tidigare har jag haft befattningar med ett operativt ansvar men nu är det första gången som jag har personalansvar. Det är en utmaning samtidigt som det är väldigt roligt. Här finns många olika befattningar och ingen sätter stopp för önskemål om det är någon utbildning som man vill gå för vidareutveckling. Det är ett företag som är bra, som tar hand om sina anställda.

Robin Andersson
Technical Sales Service Manager, Mondi Dynäs

Robin Andersson

Hur ser en dag ut på jobbet? En vanlig dag på jobbet ser så klart olika ut, vilket jag tycker är en av de positiva sakerna. Jag kan få in en reklamation som ska behandlas. Då jag, tillsammans med kollegor, gör en utredning till varför reklamationen har kommit in och om den skall godkännas eller inte. Jag tittar på produktionsdata, kundernas bilder och ofta pappersprov. Andra dagar kan jag planera, utföra och utvärderar provkörningar av nya pappersprodukter. Även tjänsteresor, vilket inte har varit så vanligt under pandemin (men några hann jag med under hösten 2021), där jag träffar kunder i reklamations- eller produktutvecklingssyfte. Vad är det mest givande med jobbet? Det är att jag utmanas och får verkligen använda hjärnan. Jobbet handlar en hel del om problemlösning och att inhämta ny kunskap. Det känns bra när jag varit inblandad i något projekt och det får en positiv effekt. Hur ser karriärmöjligheterna ut? Stora, det är ju bara att titta på mig. Det går att jobba högt upp i organisationen på kort tid. Här finns också många olika saker att göra och många olika möjligheter. En vän sa vid ett tillfälle” du bor i skogen men jobbar i världen”, så är det faktiskt.

Melli, Laborant Mondi Örebro
Laborant, Mondi Örebro

Melli

Vad gör du som laborant? Som laborant är jag en del av kvalitetsavdelningen. Jag utför olika kontroller och analyser av pågående produktion, hämtar in prover och testar dem utifrån kundspecar, registrerar värden och gör certifikat som jag sedan skickar vidare till kunderna. Nu när vi har flera nya produkter på gång är det mer än vanligt att göra. Vad driver dig på jobbet? Jag har stort eget ansvar och är med i hela kedjan, från början till slut. Det känns verkligen att jag gör skillnad, är med och utvecklar produkter som sedan kommer ut till våra kunder. Hållbarhetsperspektivet finns alltid med, det är något jag som person delar med Mondi som företag.

Tobias, Applikationsingenjör
Applikationsingenjör, Mondi Örebro

Tobias

Vad gör du på Mondi? Som applikationsingenjör på Mondi jobbar jag med produktutveckling och teknisk support. Jag hjälper våra kunder att uppnå vissa produktegenskaper eller välja rätt material för ett visst användningsområde. Den typiska arbetsdagen finns inte. Ena dagen är jag på tjänsteresa hos en kund, nästa är det provkörning i produktionen och den tredje skrivbordsarbete. Vad förde dig till Mondi? I grunden är jag civilingenjör med inriktning på kemiteknik, och har tidigare arbetat på ett stort industriföretag i Sandviken. Pappret som material och företagets starka hållbarhetsfokus lockade mig hit 2017.

Sandra, Operatör Mondi Örebro
Operatör, Mondi Örebro

Sandra

Vad gör du om dagarna? Kort sagt sköter jag en maskin som rullar upp det plastbelagda pappret på hylsor, innan vidare färd till kunden. En vanlig dag börjar med att stämma av läget med skiftlaget innan och att gå igenom aktuella order. Vi är tre skiftlag med runt 15 personer i varje. För det mesta flyter arbetet på, med paus för fika och lunch förstås, men ibland uppstår problem som måste lösas. Papper är ett levande material, saker kan hända, det är en del av jobbet. Vad är det bästa med ditt jobb? Mondi är en bra arbetsplats och bäst av allt är kollegorna. De betyder jättemycket! Dessutom passar det mig att jobba skift. Speciellt med Mondi som arbetsplats är att det ges generöst med lärotid, jag lär mig nya saker hela tiden. En annan sak som ”sticker ut” är fokus på hälsa och säkerhet. Vi uppmuntras verkligen att ta hand om oss – på och utanför jobbet. Jag gillar också att alla är lika viktiga, alla hälsar på alla och är intresserade av vad andra gör.

Möt Elin och Jonathan

.

Lär känna fler av våra medarbetare